Voorjaarsexcursie 21 april 2018

 

Voorjaars(vaar)excursie Vereniging Oud Monnickendam

Zaterdag 21 april a.s. , 12.30 – 14.30 uur

Stedenbouwkundige ontwikkeling IJ oevers Amsterdam Noord

Varend op de historische veerboot Waterland, gebouwd in 1929, ondergaat u de metamorfose van het Westelijk havengebied en IJ oevers.

Onderweg vertelt de gids alles over de stedenbouwkundige ontwikkeling in de genoemde locaties. Over eyecatchers als Eye, de voormalige Shell toren en Pier. Maar ook over woningbouw in de houthavens en het Stenen Hoofd in het westelijk havengebied, valt zeker een hoop te vertellen.

De vaartocht gaat richting het oude havengebied (Java eiland met grachten) en langs GVB Veren. Via de Noordoevers naar NDSM gebied en dan de oversteek naar de Houthaven. 

De tocht vertrekt vanaf de achterzijde van het Centraal station om 12.30 van Steiger 14 (ten westen van GVB ponten). Om 14.30 zijn we weer daar weer terug

Er wordt gevaren met de ms. Waterland, de vroegere koeboot van de familie Klein.

De prijs voor deze rondvaart is € 19,50 incl. 2 consumpties.

Aangezien er slechts plaats is voor max. 50 personen wordt u verzocht om zo spoedig mogelijk te reserveren bij info@oudmonnickendam.nl  of eventueel telefonisch bij Bertien van der Kolk 0299-652580.  

Betaling vooraf op bankrekening NL30 RABO 03428 10 901 ten name van Oud Monnickendam. 

 

 

 

 

Over Vereniging Oud monnickendam

De Vereniging Oud Monnickendam stelt zich ten doel het stads- en landschapsschoon van Monnickendam te bewaren, te beschermen en waar mogelijk te vermeerderen. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan via overleg en adviezen aan het gemeentelijk bestuur bij bouwplannen, ruimtelijke ontwikkelingen en restauraties. Bij diverse proje ...

Lees verder