* Schenking schilderij Houtzaagmolen

De Vereniging mocht van de familie Prins - Balk een schenking ontvangen van het schilderij van Johann Gerhard Siemer met als afbeelding "Houtzaagmolen De Vriendschap".

Tijdens de plezierige overdracht heeft het bestuur van VOM/Waterlandsmuseum De Speeltoren toegezegd dat er een goede plaats in het museum voor dit schilderij zal worden gezocht, wat inmiddels is gerealiseerd.

De voormalige houtzaagmolen stond aan het begin van de Kloosterdijk aan de Purmer Ee en brandde helaas in de nacht van 7 op  8 mei 1961 tot de grond toe af door kortsluiting na blikseminslag - hij werd nooit herbouwd.

 

Schilder: Johann Gerhard Siemer geboren te Monnickendam 1902 en overleden in Hilversum 1988.

 

Johann Siemer was schilder, tekenaar, pentekenaar, pastellist en aquarellist, Werkzaam in Monnickendam, Amsterdam en Hilversum. Hij verbeeldde vooral landschappen, stadsgezichten en stillevens.

 

Geschonken door de familie Prins - Balk in 2021

 


<<< Overzicht

 

Over Vereniging Oud monnickendam

De Vereniging Oud Monnickendam stelt zich ten doel het stads- en landschapsschoon van Monnickendam te bewaren, te beschermen en waar mogelijk te vermeerderen. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan via overleg en adviezen aan het gemeentelijk bestuur bij bouwplannen, ruimtelijke ontwikkelingen en restauraties. Bij diverse proje ...

Lees verder