* Najaarsexcursie op zaterdag 22 september 2018 naar Deventer.

VERENIGING OUD MONNICKENDAM

Uitnodiging     Najaarsexcursie op zaterdag 22 september 2018
Bestemming:    Deventer

Deze stad viert dit jaar haar 1250 jaar bestaan en dit wordt gedurende her gehele jaar gevierd met activiteiten.

Wij bieden het volgende programma aan:
  8.15    Vertrek uit Monnickendam. Met een dubbeldekker voor max. 90 personen.
  9.45    Aankomst Deventer
  9.45 - 10.00    Wandeling naar restaurant Hans en Grietje voor koffie met assortiment Deventer koek 
11.00 - 12.30    Rondleiding Highlights Deventer. 
12.30 - 14.00    Lunch in restaurant Hans en Grietje, Brink 76

‘s middags keuze programma:

(1) Vaartocht over de IJssel met de ms Stad Deventer, vertrek 14.30 tot 16.00 uur. Tijdens de rondvaart wordt er een toelichting gegeven over de geschiedenis van Deventer. (maximaal 40 personen)

(2) Rondleiding in Charles Dickens Kabinet en Kostuumatelier. Maximaal 12 personen per rondleiding,  Keuze:    1e rondleiding 14.15 – 15.15 uur    of   2e rondleiding 15.15 – 16.15 uur

(3) Tentoonstelling “Deventer 1250 jaar” in museum de Waag op de Brink in Deventer. 
14.15 – 15.15   Met gids, maximaal 15 personen per gids. Museumjaarkaart gratis. Indien niet in bezit van een kaart is de toegangsprijs € 7,50 (groepsprijs). Dit is niet in het totaalbedrag van de excursie opgenomen.

Rest van de middag op eigen gelegenheid verkennen van Deventer
Vertrek bus om 17.00 uur        Verwachte aankomsttijd om 18.30 uur in Monnickendam 

Kosten € 45,00 per persoon gaarne overmaken op NL30 RABO 03428 10 901 t.n.v. Oud Monnickendam

U kunt zich aanmelden via info@oudmonnickendam.nl (tot 12 september) of telefonisch via 0299-652580 (tot 4 september)

Daarbij aangeven:
Naam, adres, e-mail adres en tel.nr. (liefst 06), aantal pp en tevens voor welk middagprogramma u kiest.  Graag een 1e en een 2e keus opgeven, voor het geval de 1e keus al is volgeboekt.  Als u niets aangeeft wordt u ingedeeld op de plaatsen die nog open zijn na sluitingsdatum. 
 

Informatie over het middag programma:

Charles Dickens Kabinet en kostuumatelier
De tentoonstelling bestaat uit een groot aantal pronkstukken van de indrukwekkende Dickens-collectie van Emmy Strik, initiatiefneemster van het Dickens Festijn. Er zijn talrijke boeken, eerste drukken, prenten en beeldjes van Dickens karakters te zien en een tafel gedekt met Dickens servies. 
Charles Dickens is zelf ook aanwezig. Althans, een borstbeeld van de schrijver, die ze speciaal hebben laten maken voor de 200e geboortedag van Charles Dickens in 2012. Een aantal van de boeken had Emmy al in haar bezit toen ze het Dickens Festijn 26 jaar geleden begon, en de rest van de collectie heeft ze in de loop der jaren opgebouwd.
In het Kostuumatelier worden de kostuums van alle karakters van het Dickens Festijn bewaard en zo nodig hersteld. Emmy Strik laat u kledij zien van o.a. Scrooge, Oliver Twist en Queen Victoria. Daarnaast toont zij u kleding van personages als zwervers, doodgravers en deftige dames.

Tentoonstelling Deventer 1250 jaar
De tentoonstelling in Museum De Waag biedt een reis door de tijd langs de rijke historie van één van de oudste steden van Nederland en geeft een overzicht van belangrijke gebeurtenissen uit de geschiedenis van de stad.   Onlangs zijn er twee unieke werken verworven voor de Deventer Collectie. Museum De Waag wist in april het werk 'Boslandschap met Latona en de Lycische boeren' van de Deventer kunstschilder Bartholomeus Breenbergh te bemachtigen in New York. Dankzij Vereniging De Waag is de Deventer Collectie verrijkt met een prachtige krijttekening van de Waag van Cornelis Springer uit 1861. Beide werken zijn te zien in de tentoonstelling Deventer1250 jaar.


<<< Overzicht

 

Over Vereniging Oud monnickendam

De Vereniging Oud Monnickendam stelt zich ten doel het stads- en landschapsschoon van Monnickendam te bewaren, te beschermen en waar mogelijk te vermeerderen. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan via overleg en adviezen aan het gemeentelijk bestuur bij bouwplannen, ruimtelijke ontwikkelingen en restauraties. Bij diverse proje ...

Lees verder